De aangepaste trimbeurt

Thuis borstelen… stressvol?!

Dat is zeker niet nodig!

Niet voor elke hond is het vanzelfsprekend om relaxt naar een trimsalon te gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Trauma’s uit het verleden, adoptie uit het buitenland (vervelende ervaringen op straat), uw eerste puppy, niet aan pootjes mogen komen, pijnlijke gewrichten of huidaandoeningen. Hierdoor kunnen de honden erg onrustig zijn, bijten of zelfs aanvallen.

Deze honden hebben een andere behandeling nodig om het trimmen mogelijk te maken. Er moet vertrouwen terug gewonnen worden, dat is het belangrijkste op dit moment. (bij een pijnlijke oorzaak zal uw hond naar een dierenarts of fysiotherapeut moeten.)

Speciaal voor deze honden kunnen wij de trimbeurt aanpassen en 1 op 1 werken. Tijdens deze beurten zullen we kijken wat de hond aan kan, als voorbeeld; uw hond komt de eerste keer alleen even in de salon om te snuffelen, kennis te maken, een koekje te eten en een trimbeurt van een andere hond bijwonen. Een week later komt hij weer, om even op de tafel te staan en te borstelen wanneer hij/zij relaxt genoeg is hiervoor en mij vertrouwt. Zo breiden we dit steeds verder uit tot de hond weer volledig getrimd kan worden. Elke hond heeft een ander doel waar we naar toe willen werken en een andere manier hoe we daar gaan komen. Neem vrijblijvend contact op en kom een keer kennis maken in de salon.

Knippen

Ontwollen

Plukken

Scheren

Van klein naar groot

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.