Ontwollen

Ontwollen van de vacht

De doffe vacht ziet er na de behandeling weer glimmend uit

Dit is het verwijderen van de los zittende wolharen in de vacht. Deze behandeling zorgt ervoor dat deze honden een lange tijd minder haar verliezen. Deze behandeling bestaat uit het verwijderen van deze los zittende haren d.m.v. wassen, föhnen en het uitborstelen van de overgebleven losse haren. De föhn die ik gebruik heet een waterblazer, dit is een zeer krachtige föhn die het water en de dode haren uit de vacht kan blazen. Dankzij het ontwollen haal je dood haar eruit wat er dof uit ziet. Door het ontwollen ziet de vacht van de hond er na behandeling weer glimmend uit. Tevens is de vacht helderder van kleur.

De ontwol-honden hebben ook wat langere haren aan sommige delen van het lijf, genaamd bevedering. Deze delen worden ook weer netjes in model gebracht bij een behandeling. Deze behandeling moet elke 12 weken. Het resultaat thuis van een ontwolbehandeling: veel minder stofzuigen!

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner Sennen, Husky, Sint Bernard en Kooiker.

Maak snel een afspraak!

Knippen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geknipt/geëffileerd zijn: Pomeranian, Poedel, Labradoodle, Shih Tzu, Boomertjes, Maltezer, Lhasa Apso.

Plukken

Voorbeelden zijn: Cairn Terriër, Ruwharige Jack Russel Terriër, Ruwharige Teckel, Cocker Spaniel en Fauve de Bretagne.

Scheren

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling vaak gedeeltelijk en soms geheel worden geschoren zijn: Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso, Poedel, Labradoodle.

Er is plek voor iedereen

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.