Ontwollen

Ontwollen van de vacht

De doffe vacht ziet er na de behandeling weer glimmend uit

Ontwollen is het verwijderen van de loszittende wolharen in de vacht. Deze behandeling zorgt ervoor dat deze honden een lange tijd minder haar verliezen. Ik werk in de salon op een vacht besparende manier. Deze behandeling bestaat uit wassen, uitblazen met een waterblazer en tot slot minimaal föhnen met een hand föhn en tegelijkertijd voorzichtig uit borstelen van de overgebleven losse haren.

De waterblazer is een zeer krachtige föhn die het water en de dode haren uit de vacht kan blazen. Dankzij het ontwollen blaas je dood haar eruit wat er dof uit ziet. Door het ontwollen ziet de vacht van de hond er na behandeling weer glimmend uit. Tevens is de vacht helderder van kleur, voelt luchtig aan en zal niet meer stinken. Het ontwollen van de vacht zorgt ervoor dat de warmte regulerende werking van de vacht zijn werk weer kan doen. Wanneer er te veel wol opgehoopt zit, werkt dit niet goed wat erg onprettig is zowel in de zomer als winter.

De ontwol honden hebben ook wat langere haren aan sommige delen van het lijf, genaamd bevedering. Deze delen worden ook weer netjes in model gebracht bij een behandeling. Deze ontwol behandeling moet minimaal elke 12 weken uitgevoerd worden, een hond verhaard namelijk elke 6 weken een klein beetje.
Het resultaat thuis van een ontwolbehandeling: veel minder stofzuigen!

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner sennen, husky, sint Bernard, golden retriever, cavalier, pomeranian, keeshond en kooiker.

Knippen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geknipt/geëffileerd zijn: Pomeranian, Poedel, Labradoodle, Shih Tzu, Boomertjes, Maltezer, Lhasa Apso.

Plukken

Voorbeelden zijn: Cairn Terriër, Ruwharige Jack Russel Terriër, Ruwharige Teckel, Cocker Spaniel en Fauve de Bretagne.

Scheren

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling vaak gedeeltelijk en soms geheel worden geschoren zijn: Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso, Poedel, Labradoodle.

Er is plek voor iedereen

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.