Behandelingen

De nieuwste technieken

Uw trouwe viervoeter weer spik en span mee naar huis

Bij Trimsalon Baroxx zijn verschillende behandelingen mogelijk en gebruik ik verschillende technieken: knippen/effileren, ontwollenplukken en scheren. Iedere techniek met specifieke eigenschappen. U vindt meer informatie over deze technieken op de subpagina’s onder de menuknop behandelingen.

Een volledige trimbehandeling bij Baroxx gebeurt in drie stappen. Uiteraard wordt er altijd gekeken welke technieken en materialen het beste zijn voor uw huisdier.

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor één van de onderdelen van een complete behandeling. Denk aan nagels knippen, wassen en föhnen. Graag bij het maken van de afspraak vermelden wat er moet gebeuren en dan kan ik u een juiste prijsindicatie geven.

Stap 1

U loopt de salon binnen en hier mag de hond even loslopen en rondsnuffelen. Ondertussen bespreek ik met u de wensen en de verschillende opties die ik bij de hond/vacht vind passen. Vervolgens zetten we uw hond samen in bad, de hond vind dit vaak fijner wanneer het baasje hem hierbij helpt zodat hij zich vertrouwt voelt. Vervolgens kunt u afscheid nemen van uw hond en neem ik het over. Ik spreek met u af dat ik u een kwartiertje voordat wij klaar zijn met het trimmen, een belletje geef zodat u uw hond weer kunt ophalen. Ik ga aan het werk en uw hond wordt lekker gewassen, de shampoo wordt goed ingemasseerd en deze laat ik even intrekken voor een optimale werking. Vervolgens spoel ik de hond uit en begin ik alvast met het drogen met de waterblazer.

Stap 2

Ik rijd de tafel naar het bad toe, laat de hond vanuit het bad overstappen op de tafel via deze veilige manier. Op de tafel ga ik de hond verder drogen met de waterblazer en de hand föhn. Op deze manier kan ik het haar gelijk in een mooi model föhnen.

Stap 3

De hond gaat nu in model gebracht worden. Daar zijn verschillende trimtechnieken voor, zoals knippen, scheren, plukken of effileren. Tot slot krijgt de hond een lekker luchtje op en zal ik de tafel laten zakken, zodat de hond van de tafel af kan stappen en een koekje kan eten.

Wist u dat?

Wist u dat ik voor grote honden een badpomp heb? De badpomp staat in het bad, hier zuigt hij het water met shampoo op en dit komt er in een sterke straal uit. Hierdoor kan ik ook bij grote honden of honden met een dikke vacht tot op de huid wassen, waar je normaal met je handen niet bij kunt komen met het insoppen. Een schone vacht is erg van belang voor de kwaliteit van de trimbeurt.
Voor oudere of zwakkere hondjes (of gewoon hondjes die genieten van de warmte) beschik ik over een droogkast. Hierin kan de hond ontspannen liggen en ook gedeeltelijk opdrogen. Dit zorgt voor nog een extra rustmoment tijdens de trimbeurt.
Of dat wij met scheren gebruik maken van de clippervac? Dit is een stofzuiger die aan het scheerapparaat vast zit. Dus ook wanneer u uw hondje kort wilt, zal dit een extra mooi en strak resultaat geven. Kortgeschoren hoef dus niet meer lelijk te zijn!

Er is plek voor iedereen

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.

Maak snel een afspraak!