Behandelingen

De nieuwste technieken

Uw trouwe viervoeter weer spik en span mee naar huis

Bij Trimsalon Baroxx zijn verschillende behandelingen mogelijk en gebruik ik verschillende technieken: knippen/effileren, ontwollenplukken en scheren. Iedere techniek met specifieke eigenschappen. U vindt meer informatie over deze technieken op de subpagina’s onder de menuknop behandelingen.

Een volledige trimbehandeling bij Baroxx gebeurt in drie stappen. Uiteraard wordt er altijd gekeken welke technieken en materialen het beste zijn voor uw huisdier.

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor één van de onderdelen van een complete behandeling. Denk aan nagels knippen, wassen en föhnen. Graag bij het maken van de afspraak vermelden wat er moet gebeuren en dan kan ik u een juiste prijsindicatie geven.

Stap 1

Ik stel uw hond op zijn gemak en zet hem op de verstelbare tafel. Er wordt alvast wat haar weggeknipt, geschoren of geplukt. Hierdoor hoeft dit haar niet meer gewassen te worden en is de hond ook sneller droog na het bad. De nagels worden geknipt. De haren tussen de voetzolen worden weggeknipt. De haren die in de liesstreek groeien worden weggeschoren (m.u.v. honden die komen voor een ontwolbehandeling). En de gehoorgangen worden vrijgemaakt van haren.

Stap 2

De tafel wordt naar het verstelbare bad gerold, veilig voor hond en trimmer. De hond hoeft nu niet getild te worden. Het bad is voorzien van een badpomp, deze mengt de shampoo met water. Dit betekent dat de hond constant gewassen wordt en de straal zorgt ervoor dat er helemaal tot op de huid gereinigd wordt. De salon maakt gebruik van speciale shampoos, zodat iedere vacht juist behandeld wordt. Zo gebruik ik speciale shampoos voor allergieën, ontwollen, een witte vacht en voor plukhonden.

Stap 3

Vervolgens wordt uw hond afgedroogd en geföhnd. Dat kan in de droogkast, deze is voor honden die net heel erg verharen. Of het gebeurt met de föhn. De föhn die ik gebruik heet een waterblazer, dit is een zeer krachtige fohn die het water en de dode haren uit de vacht kan blazen. Uw hond wordt daarna geborsteld, gekamd en de klitten worden uit de vacht gehaald. Uw hond wordt in model gebracht d.m.v. een geschikte behandeling voor de vacht. Uiteraard wordt er gekeken welke techniek het meest geschikt is.

Er is plek voor iedereen

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.

Maak snel een afspraak!