Behandelingen

De nieuwste technieken

Uw trouwe viervoeter weer spik en span mee naar huis

Bij Trimsalon Baroxx zijn verschillende behandelingen mogelijk en gebruik ik verschillende technieken: knippen/effileren, ontwollenplukken en scheren. Iedere techniek met specifieke eigenschappen. U vindt meer informatie over deze technieken op de subpagina’s onder de menuknop behandelingen.

Een volledige trimbehandeling bij Baroxx gebeurt in drie stappen. Uiteraard wordt er altijd gekeken welke technieken en materialen het beste zijn voor uw huisdier.

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor één van de onderdelen van een complete behandeling. Denk aan nagels knippen, wassen en föhnen. Graag bij het maken van de afspraak vermelden wat er moet gebeuren en dan kan ik u een juiste prijsindicatie geven.

Stap 1

U loopt de garage naast het woonhuis in, hier ziet u een balie met een bel. Wanneer u aanbelt kom ik naar u toe. Ik maak kennis met uw hond en ondertussen bespreken we de wensen en de verschillende opties die ik bij de hond/vacht vind passen. Vervolgens neem ik uw hond over, ik wacht even tot u de deur uit bent en neem daarna uw hond mee naar binnen de salon in. Wanneer de hond voor het eerst bij mij is, mag deze even rondlopen en snuffelen. Daarna zet ik hem in bad en ga ik hem lekker wassen. Ik was uw hond eerst met een reinigende shampoo, daarna met een verzorgende shampoo en tot slot met een verzorgend masker of conditioner. Hierna wordt de vacht droog geblazen met de waterblazer en handfohn. Voordat ik met de fohn aan de slag ga, spray ik de vacht in met een beschermende spray. Dit past bij mijn manier van werken, op een vacht besparende manier. Hiermee ontwikkel je een sterke, gezonde, glanzende en luchtige vacht.

Stap 2

Ik rijd de tafel naar het bad toe, laat de hond vanuit het bad overstappen op de tafel via deze veilige manier. Op de tafel ga ik de hond verder drogen met de waterblazer en de hand föhn. Op deze manier kan ik het haar gelijk in een mooi model föhnen.

Stap 3

De hond gaat nu in model gebracht worden. Daar zijn verschillende trimtechnieken voor, zoals knippen, scheren, plukken of effileren. Tot slot krijgt de hond een lekker luchtje op en zal ik de tafel laten zakken, zodat de hond van de tafel af kan stappen en een koekje kan eten.

Wist u dat?

Wist u dat ik voor grote honden een badpomp heb? De badpomp staat in het bad, hier zuigt hij het water met shampoo op en dit komt er in een sterke straal uit. Hierdoor kan ik ook bij grote honden of honden met een dikke vacht tot op de huid wassen, waar je normaal met je handen niet bij kunt komen met het insoppen. Een schone vacht is erg van belang voor de kwaliteit van de trimbeurt.
Voor oudere of zwakkere hondjes (of gewoon hondjes die genieten van de warmte) beschik ik over een droogkast. Hierin kan de hond ontspannen liggen en ook gedeeltelijk opdrogen. Dit zorgt voor nog een extra rustmoment tijdens de trimbeurt.
Of dat wij met scheren gebruik maken van de clippervac? Dit is een stofzuiger die aan het scheerapparaat vast zit. Dus ook wanneer u uw hondje kort wilt, zal dit een extra mooi en strak resultaat geven. Kortgeschoren hoef dus niet meer lelijk te zijn!

Er is plek voor iedereen

Alle honden zijn welkom bij Trimsalon Baroxx! Bij grote honden graag even contact opnemen of er plek voor is. Wij hebben hier helaas beperkt plek voor. Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.