Scheren

Scheren met de Clipper Vac!

Scheren is vaak de oplossing voor ernstige klitten

Dit is het inkorten van de haren bij de hond door middel van een tondeuse. Dit kan op veel verschillende lengtes variërend van 1,5 mm tot 50 mm. Meestal wordt er niet korter dan 9,5 mm geschoren. Een geschoren hond is dus geen kale hond! De vacht kan geheel of gedeeltelijk worden geschoren.

In Trimsalon Baroxx wordt gebruik gemaakt van de Clipper Vac wanneer we de vacht scheren. Dit is een soort stofzuiger aan de tondeuse vast, deze zuigt de haren omhoog en de tondeuse scheert ze eraf. Zo kan ik heel gelijkmatig scheren. Ook is dit schoon werken, al het haar en de huidschilfers verdwijnen gelijk de stofzuiger in. De Clipper Vac kan om verschillende redenen gebruikt worden. Als de hond dan korter in vacht lengte moet door omstandigheden zoals bijvoorbeeld een dikke/ onhandelbare vacht of voor een hond welke het snel warm heeft, wordt het dankzij de Clipper Vac wel heel mooi strak en gelijkmatig.

Wanneer een hond ernstig in de klit zit, wordt deze vaak erg kort geschoren. Er wordt dan namelijk onder de klitten door geschoren. Dit is de beste oplossing voor hond en eigenaar. Het laten uitborstelen van klitten is erg pijnlijk voor de hond en kost veel tijd. Hierdoor wordt de trimbehandeling ook gelijk een stuk duurder. Daarnaast wil ik een hond echt geen pijn doen tijdens een trimbeurt en ontklit ik geen honden die veel klitten hebben.

Honden komen meestal om de 6 tot 8 weken om geschoren te worden.

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling vaak gedeeltelijk en soms geheel worden geschoren zijn: Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso, Poedel, Labradoodle en boomers.

Knippen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geknipt/geëffileerd zijn: Pomeranian, Poedel, Labradoodle, Shih Tzu, Boomertjes, Maltezer, Lhasa Apso.

Ontwollen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner Sennen, Husky, Sint Bernard en Kooiker.

Plukken

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geplukt zijn: Cairn Terriër, Ruwharige Jack Russel Terriër, Ruwharige Teckel, Cocker Spaniel en Fauve de Bretagne.

Er is plek voor iedereen

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.