Plukken

De trimtechniek ‘plukken’

Plukken als de vacht plukrijp is

Plukken is een trimmethode waarbij een laag volgroeide losse haren uit de vacht verwijderd worden. Dit zijn de dekharen, deze halen we eruit om ‘ruimte’ te maken voor de nieuwe dekharen. Als deze dekharen niet worden geplukt, betekent dat gegarandeerd irritatie van de huid wat tevens kan gaan stinken. Deze dekharen worden eruit geplukt met de vingers of eventueel een trim mes.

Ook gebruik ik een speciale shampoo voor honden die geplukt worden. Tijdens het plukken krijgt de huid namelijk hele kleine open haarzakjes door het plukken van de haren. Was je dit met een normale shampoo dan bestaat de kans op een irritatie van de huid (overgevoelig). Het plukken van een plukrijpe vacht doet geen zeer.

Plukhonden komen twee tot vier keer per jaar. Vier keer is nodig voor honden met een stripvacht. Dit zorgt ervoor dat uw hond er altijd netjes bij loopt en nooit helemaal kaal is. Een stripvacht kan alleen niet op elke vacht, in de salon adviseer ik graag de mogelijkheden.

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geplukt zijn: Cairn terriër, ruwharige jack russel, ruwharige teckel, smoushond en een border terriër.

• Wegens een chronische blessure heb ik geen plek meer voor grote/zware plukrassen.

Knippen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geknipt/geëffileerd zijn: Pomeranian, Poedel, Labradoodle, Shih Tzu, Boomertjes, Maltezer, Lhasa Apso.

Ontwollen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner Sennen, Husky, Sint Bernard en Kooiker.

Scheren

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling vaak gedeeltelijk en soms geheel worden geschoren zijn: Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso, Poedel, Labradoodle.

Van klein naar groot

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.