Voedingsdeskundige

De juiste voeding voor uw hond

Voeding als medicijn

Veel klanten vragen in de trimsalon om tips over de symptomen die hun hondje vertoont, zoals:

 • erg veel krabben of likken
 • slechte ontlasting hebben
 • moeilijk afvallen
 • een stinkende vacht hebben
 • welke voeding hun pup mag in verband met de calcium/fosfor verhouding
 • welke snacks een pup mag
 • wat de voor of nadelen zijn van castratie
 • vaak diarree hebben
 • snel of vaak moeten overgeven
 • welk merk voeding goed is voor hun hond
 • mijn hond is vaak misselijk en/of loopt met een opgetrokken buik

Anamnese

Om hier een goed en vakkundig antwoord te geven is er een vragenlijst (anamnese) gemaakt welke u per mail kunt invullen. Ik probeer door middel van deze anamnese alles van uw hond te weten te komen en op deze manier verbanden te leggen hoe uw hond aan de klachten komt. Vervolgens ga ik hier een voeding aan koppelen welke beter bij uw hond past en bijdraagt om de klacht te verminderen/dan wel wegnemen. Binnen 2 a 3 weken krijgt u per mail een uitgebreid verslag terug waarin ik het stappenplan voor uw hond uitgebreid uitleg. Na een maand hoor ik graag hoe het gaat, vaak is hierna geen extra consult meer nodig. U krijgt de vragenlijst toegestuurd na het maken van de afspraak.

Boef

Boef komt elke 2 maanden bij Baroxx in de salon om getrimd te worden. Elke keer was ze zwaarder geworden in plaats van afgevallen. Daarnaast heeft Boef een hele gevoelige maag waardoor ze snel spuugt en ziek is. Een andere voeding hiervoor uitzoeken was dus een uitdaging, maar gelukkig was gelijk de voeding die als eerst geadviseerd goed gebleken! Boef is niet meer ziek geweest en weer bijna op haar streefgewicht. En Baroxx kreeg heel lief de complimenten van de dierenarts!

Pip

Pip is een gered hondje uit het buitenland. Ze kwam in slechte toestand bij haar nieuwe baasjes terecht. Ze moest zo snel mogelijk op gewicht komen om vervolgens aan haar gebit geopereerd te kunnen worden waar veel ontstoken tanden en kiezen verwijderd moeten worden. Dit is gelukt!

Gistinfectie

Gistinfectie, elke hond heeft gisten bij zich. Gisten kunnen op een hondenhuid de overhand nemen wanneer de hond een verminderde weerstand heeft. Dit kan gebeuren na aan antibiotica kuur, medicatie, operatie, ziekte, stress. Een gistinfectie moet hierna weer in zijn ‘hokje’ opgeborgen worden door middel van een waskuur en een aangepast dieet. Een gistinfectie heeft de volgende symptomen; stinkende hond, vette huid en veel, heel veel jeuk! Heeft uw hond hier last van? Laat Baroxx jullie dan helpen!

Afvallen met blaasgruis

Dit is best wel een complex geval. Ook een leuke uitdaging, Mitchie heeft last van blaasgruis en moet wat afvallen. Wanneer ik hem op een willekeurig dieet voeding zet, krijgt hij super snel last van blaasgruis. Hierdoor heb ik een speciale voeding voor hem opgezocht, met speciale snacks. Helaas is Mitchie ook nog eens een hele kieskeurige eter, waardoor hij veel snacks weigerde te eten. Uiteindelijk hebben we een voeding en snack gevonden die hij lust en waarop hij afvalt, iets minder snel dan normaal maar wel op een gezonde manier! Wel bleek dat Mitchie echt zoveel mogelijk vocht nodig heeft, dus het natvoer wat hij als snack mocht, krijgt hij nu elke dag. Wat een bofferd!

Allergische Jim

WAUW WAUW WAUW!
Dit is waar ik de opleiding voor ben gaan volgen! Benieuwd wat hier is gebeurd? Lees dan snel even mee…

Jim is een jack russel, komt nu ruim een jaar bij mij in de salon. Heeft al sinds ik hem voor het eerst heb gezien flinke jeukplekken onder zijn buik en in zijn liezen. Altijd heeft hij open rode plekken. Zijn baasjes worden ook gek van zijn gekrabbel, het ongemak wat het hun hondje geeft. Twee maanden geleden is Jim op consult bij mij geweest, hij kreeg 2 keer per dag prins skin & intestinal te eten. Dit is een hypoallergene voeding voor honden met een huid en/of darmprobleem. Ik heb geleerd dat deze voeding niet altijd werkt, wat bij Jim het geval is. Gelukkig had het baasje van Jim al een allergie onderzoek laten doen bij de dierenarts, dus met al deze gegevens samen heb ik nu een voeding voor hem op maat. Afgelopen week kwam hij weer voor een wasbeurt en wat blijkt…. De plekken zijn HELEMAAL weg. Zijn baasjes zijn ook zo blij, geeft zo veel rust voor Jim en hun. Onwijs blij mee, na jaren jeuk dat ik wat heb kunnen betekenen hierin.

Puppyvoeding

Ze zijn zo ontzettend schattig, met hun kleine pootjes en kwispelende staartje. Iedereen zorgt ervoor dat zijn of haar puppy de eerste entingen krijgen, gecheckt worden bij een dierenarts en vooral veel liefde krijgt! Maar kijken we ook naar wat we aan de puppy geven qua voeding? Wat stoppen we nu eigenlijk echt in het lichaam van een puppy en weten we ook wat onze puppy nodig heeft? Er zitten nog best wel wat haken en ogen aan, zo neemt een puppy tot 7 maanden álles op wat hij/zij binnen krijgt. En precies daarom is het heel erg belangrijk wat we onze puppy geven, qua voeding maar ook zeker wat betreft snackjes! Een tekort maar ook zeker een teveel kan schadelijk zijn!

Benieuwd of je het juiste geeft? Dat de juiste verhouding van vitamine en mineralen binnen komt?

Voeding voor een pup

De voeding wordt aangepast op de volgende kenmerken van de pup:

 • welk ras is het
 • hoe groot gaat de pup worden
 • met welk doeleind wordt de pup gehouden
 • hoe oud is de pup

Het belangrijkste voor een opgroeiende pup is de calcium/fosfor verhouding. Wanneer deze uit balans is kan de pup te snel groeien waardoor hij scheve poten gaat krijgen of juist te weinig binnen krijgen dit heet osteoporose, ook wel botontkalking.

Lang niet elke voeding waar het woordje ‘pup’ op staat is ook daadwerkelijk geschikt voor elke pup. Daarnaast is het heel erg belangrijk om te weten wat er in de snackjes zit die je aan je pup geeft. Denk eens aan alle kaasjes of worstjes die tijdens pup training wordt gegeven. Kaas bevat erg veel calcium en dit wil je juist niet teveel ivm mogelijke overgroeiing. Kip is ook een veel gegeven snack. Kipfilet is spiervlees… dit bevat dus veel fosfor! Lastig he? Laat Baroxx u helpen de juiste balans te vinden en uw pup goed op te laten groeien op de juiste voeding.

Overweegt u een castratie?
Samen met u stelt Jose de voor en de nadelen op van castratie. Een castratie kan het karakter van uw hond erg beïnvloeden. Ook de vacht kan erg veranderen door een castratie. Heeft u een agressieve reu en wilt u hem om deze reden castreren? Pas op, 9 van de 10 keer wordt dit alleen maar erger! Laat u in een consult informeren en een andere passende oplossing vinden. U heeft de hond tenslotte aangeschaft voor een reden… laten we dit doel dan ook behalen!

Maak een afspraak bij Jose voor een consult via onderstaand formulier en stel uw vraag over de voeding.

  Zie kopje tarieven voor de verschillende consulten die aangeboden worden.