Voedingsdeskundige

De juiste voeding voor uw hond

Uw trouwe viervoeter weer spik en span mee naar huis

Veel klanten vragen in de trimsalon om tips over de symptomen die hun hondje vertoont, zoals:

 • erg veel krabben of likken
 • slechte ontlasting hebben
 • moeilijk afvallen
 • een stinkende vacht hebben
 • welke voeding hun pup mag in verband met de calcium/fosfor verhouding
 • welke snacks een pup mag
 • wat de voor of nadelen zijn van castratie
 • vaak diarree hebben
 • snel of vaak moeten overgeven

Vragenlijst

Om hier een goed en vakkundig antwoord te geven is er een vragenlijst gemaakt welke u kunt invullen. Vervolgens kunnen we een consult op maat inplannen om de problemen te bespreken en een plan van aanpak te maken voor uw hond. U krijgt deze vragenlijst toegestuurd na het maken van de afspraak.

Boef

Boef komt elke 2 maanden bij Baroxx in de salon om getrimd te worden. Elke keer was ze zwaarder geworden in plaats van afgevallen. Daarnaast heeft Boef een hele gevoelige maag waardoor ze snel spuugt en ziek is. Een andere voeding hiervoor uitzoeken was dus een uitdaging, maar gelukkig was gelijk de voeding die als eerst geadviseerd goed gebleken! Boef is niet meer ziek geweest en weer bijna op haar streefgewicht. En Baroxx kreeg heel lief de complimenten van de dierenarts!

Pip

Pip is een gered hondje uit het buitenland. Ze kwam in slechte toestand bij haar nieuwe baasjes terecht. Ze moest zo snel mogelijk op gewicht komen om vervolgens aan haar gebit geopereerd te kunnen worden waar veel ontstoken tanden en kiezen verwijderd moeten worden. Dit is gelukt!

Gistinfectie

Gistinfectie, elke hond heeft gisten bij zich. Gisten kunnen op een hondenhuid de overhand nemen wanneer de hond een verminderde weerstand heeft. Dit kan gebeuren na aan antibiotica kuur, medicatie, operatie, ziekte, stress. Een gistinfectie moet hierna weer in zijn ‘hokje’ opgeborgen worden door middel van een waskuur en een aangepast dieet. Een gistinfectie heeft de volgende symptomen; stinkende hond, vette huid en veel, heel veel jeuk! Heeft uw hond hier last van? Laat Baroxx jullie dan helpen!

Voeding voor een pup

De voeding wordt aangepast op de volgende kenmerken van de pup:

 • welk ras is het
 • hoe groot gaat de pup worden
 • met welk doeleind wordt de pup gehouden
 • hoe oud is de pup

Het belangrijkste voor een opgroeiende pup is de calcium/fosfor verhouding. Wanneer deze uit balans is kan de pup te snel groeien waardoor hij scheve poten gaat krijgen of juist te weinig binnen krijgen dit heet osteoporose, ook wel botontkalking.

Lang niet elke voeding waar het woordje ‘pup’ op staat is ook daadwerkelijk geschikt voor elke pup. Daarnaast is het heel erg belangrijk om te weten wat er in de snackjes zit die je aan je pup geeft. Denk eens aan alle kaasjes of worstjes die tijdens pup training wordt gegeven. Kaas bevat erg veel calcium en dit wil je juist niet teveel ivm mogelijke overgroeiing. Kip is ook een veel gegeven snack. Kipfilet is spiervlees… dit bevat dus veel fosfor! Lastig he? Laat Baroxx u helpen de juiste balans te vinden en uw pup goed op te laten groeien op de juiste voeding.

Overweegt u een castratie?
Samen met u stelt Jose de voor en de nadelen op van castratie. Een castratie kan het karakter van uw hond erg beïnvloeden. Ook de vacht kan erg veranderen door een castratie. Heeft u een agressieve reu en wilt u hem om deze reden castreren? Pas op, 9 van de 10 keer wordt dit alleen maar erger! Laat u in een consult informeren en een andere passende oplossing vinden. U heeft de hond tenslotte aangeschaft voor een reden… laten we dit doel dan ook behalen!

Maak een afspraak bij Jose voor een consult via onderstaand formulier en stel uw vraag over de voeding.

Zie kopje tarieven voor de verschillende consulten die aangeboden worden.