Knippen

Knippen, ook wel effileren genoemd

Effileren is niet voor iedere hond geschikt

Het knippen van een vacht gebeurd met een professionele schaar. Bij een sterk krullende vacht gebeurt dit met een rechte of gebogen schaar om een strak resultaat te krijgen. Bij een sluike of wollige vacht gebeurt dit met een effileerschaar. Hiermee krijg je ook een ‘natuurlijker’ uiterlijk van de hond.

Honden die geknipt worden zijn honden met een (bijna) niet verharende vacht, vandaar dat deze ook op het gehele lichaam moet worden ingekort. Deze honden komen meestal om de 6 tot 8 weken.

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden geknipt/geëffileerd zijn: Pomeranian, Poedel, Labradoodle, Shih Tzu, Boomertjes, Maltezer, Lhasa Apso.

clippervac

 

 

Tijdens de trimbeurt kan ik ook gebruikmaken van de Clipper Vac. Dit is een soort stofzuiger aan de tondeuse vast, deze zuigt de haren omhoog en de tondeuse scheert ze eraf. Zo kan ik heel gelijkmatig scheren. Ook is dit schoon werken, al het haar en de huidschilfers verdwijnen gelijk de stofzuiger in. Op de tondeuse zit de opzetkam die de vacht als het ware kamt voordat de stofzuiger hem opzuigt. Hierdoor wordt elk haartje op precies dezelfde lengte afgeschoren. Een strakker resultaat dan dit zult u niet krijgen. Ik kan opzetkammen gebruiken t/m 5 cm. Deze Clipper Vac is alleen te gebruiken bij een hond die goed bijgehouden is en geen klitten heeft.

Ontwollen

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner Sennen, Husky, Sint Bernard en Kooiker.

Plukken

Voorbeelden zijn: Cairn Terriër, Ruwharige Jack Russel Terriër, Ruwharige Teckel, Cocker Spaniel en Fauve de Bretagne.

Scheren

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling vaak gedeeltelijk en soms geheel worden geschoren zijn: Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso, Poedel, Labradoodle.

Van klein naar groot

Of het nu een klein hondje is of juist een hele grote, bij Trimsalon Baroxx zijn ze allemaal welkom! Iedere hond verdient het om er goed en verzorgt uit te zien. Ik stel de honden op hun gemak en zorg dat ze weer spik en span de deur uit gaan. Maak snel een afspraak voor een complete trimbeurt.

Wilt u meer informatie? Mail info@baroxx.nl en ik neem contact met u op.